Απολαύστε μαγευτικές στιγμές χαλάρωσης

Τα Λιμενάρια στη νότια πλευρά του νησιού της Θάσου, αποτελούν ένα ήσυχο καταφύγιο για τους ταξιδιώτες. Τα Λιμενάρια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού και έχει κάτι για όλα τα γούστα! Οι ντόπιοι είναι πολύ φιλικοί, θα βγουν έξω από το δρόμο τους για να σας βοηθήσουν με ό, τι μπορεί να χρειαστείτε. Αν δεν θέλετε να ταξιδέψετε στη διάρκεια των διακοπών σας, αλλά θέλουν τα πάντα δίπλα σας, τα Λιμενάρια είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, μπαρ, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, τράπεζες και ένα σωρό άλλα βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το Ξενοδοχείο Asterias και Villa Κώστας.

Η παραλία των Λιμεναρίων εκτείνεται για περίπου 3 χιλιόμετρα, από το λιμάνι με τις πολύχρωμες ψαρόβαρκες και το εντυπωσιακό κτίριο Παλατάκι μέχρι τη Τρυπητή στο δυτικό άκρο της. Από την πίσω πλευρά του λόφου που βρίσκεται το Παλατάκι υπάρχει η περίφημη παραλία Μεταλλεία. Εκεί, πριν από 100 χρόνια βρισκόταν ένα εργοτάξιο ορυχείου και τήξης, σήμερα είναι μια υπέροχη παραλία «διαφορετική» με εκατοντάδες σημεία και έργα τέχνης για να εξερευνήσετε. Βέβαια μπορείτε απλά να απολαύσετε τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και την αμμώδη παραλία.

Μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα προς τα ανατολικά θα βρείτε το Πευκάρι και τον Ποτό. Το Πευκάρι είναι μια από τις 7 παραλίες με Γαλάζια Σημαία που διαθέτει το νησί της Θάσου. Ο Ποτός είναι γνωστός ως το χωριό που δεν κοιμάται και έχει δεκάδες μπαρ και εστιατόρια κατά μήκος της παραλίας του.

Είμαστε πάντα πρόθυμοι να δώσουμε συμβουλές και καθοδήγηση για τους επισκέπτες μας και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, εκδρομές και άλλες υπηρεσίες. Εσείς δεν έχετε παρά να ρωτήσετε…

Πως να φτάσετε σε εμάς

Το λιμάνι του Λιμένα συνδέεται με το λιμάνι της Κεραμωτής, με τα ferry boats να αναχωρούν κάθε μισή ώρα κατά προσέγγιση την καλοκαιρινή περίοδο. Στη Θάσο υπάρχει και δεύτερο λιμάνι στη Σκάλα Πρίνου, το οποίο συνδέεται με την Καβάλα. Σε αυτή τη γραμμή τα πλοία αναχωρούν ανά δύο ώρες κατά προσέγγιση κατά την θερινή περίοδο.
Η πόλη των Λιμεναρίων βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 λεπτών από το Λιμένα (38 χλμ.) και περίπου 25 λεπτών από την Σάλα Πρίνου (23 χλμ.).